Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kiralara tavan fiyat - 18 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
08 Eylül 2024 Pazar

Hollanda'da bu hafta neler yaşandı?

Hollanda'nın gündeminde bu hafta; yıllar sonra ilk kez verilen tank siparişi ve maymun çiçeği aşılarının Afrika'ya gönderilmemesi kararı vardı. İşte yaşananlar...

Hollanda'da bu hafta neler yaşandı?

Hollanda Başbakanı Dick Schoof, Ukrayna’nın Zaporijya bölgesini ziyaret ederek Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile görüştü. Schoof, Hollanda’nın Ukrayna’ya 200 milyon avrodan fazla yeni bir yardım paketi sağlayacağını açıkladı. Bu yardım, özellikle Ukrayna’nın enerji altyapısının korunması ve onarılmasına odaklanacak. Schoof, bu desteğin Ukrayna’nın direnişine katkıda bulunacağını ve Avrupa’nın güvenliği için önemli olduğunu vurguladı.

Yıllar sonra ilk defa tank siparişi

Hollanda, 13 yıl aradan sonra tank taburunu yeniden kurma kararı aldı. Savunma Bakanı Ruben Brekelmans, 50 tanktan oluşan yeni bir taburun kurulacağını açıkladı. Bu karar, NATO’nun savunma harcamalarındaki yüzde 2'lik hedefi yakalama çabalarının bir parçası olarak değerlendiriliyor. Yeni tank filosunun maliyeti yıllık 315 milyon avroyu bulabilir. Hollanda, ayrıca geçen ay Ukrayna’ya 14 adet ikinci el tank bağışlamıştı.

Mpox aşılarının Afrika’ya gönderilmemesi tepkilere yol açtı

Hollanda Sağlık Bakanı Fleur Algema, Afrika’ya maymun çiçeği (mpox) aşısı gönderilmesine karşı çıkarak, mevcut aşı stokunun azalmasının riskli olduğunu savundu. Ancak, milletvekilleri ve sağlık uzmanları, salgınları önlemek için kaynağında müdahale edilmesi gerektiğini vurgulayarak, bu karara tepki gösterdi. Algema, meclisin aşıların gönderilmesi yönünde karar alması hâlinde bu karara uyacağını ifade etti.

Tüm okullarda cep telefonu yasağı getirildi

Hollanda’da 2024-2025 eğitim yılı itibarıyla tüm okullarda derslerde cep telefonu kullanımı yasaklandı. Bu yasak, öğrencilerin odaklanmasını artırmak amacıyla getirilirken, sağlık sorunları nedeniyle cep telefonuna ihtiyaç duyan öğrenciler yasaktan muaf tutuldu. Ayrıca medya okuryazarlığı gibi dersler için cep telefonu kullanımına sınırlı izin verilebilecek.

Almanya'ya Ren Nehri'ndeki kirlilik için uyarı

Hollanda, Almanya'ya Ren Nehri’ne yapılan PFAS kimyasal atıklarının durdurulması çağrısında bulundu. Ren Nehri, Hollanda’nın içme suyu kaynaklarından biri olarak önem taşıyor. Hollanda’daki içme suyu şirketleri, Almanya’nın kimyasal deşarjlarının su kalitesini tehdit ettiğini belirterek, bu kirliliğin durdurulması gerektiğini vurguladı.

Yapay zeka şirketine rekor ceza

Hollanda, yasa dışı yüz tanıma veri tabanı oluşturduğu gerekçesiyle Clearview AI'ya 30,5 milyon avro para cezası verdi. Bu veri tabanı, milyonlarca kişinin yüz fotoğraflarını izinsiz şekilde kullanarak oluşturulmuştu. Hollanda Veri Koruma Kurumu (DPA), bu cezanın kişisel verilerin korunması için önemli bir adım olduğunu belirtti.

Schiphol Havalimanı'ndan demiryolu grevine dava

Schiphol Havalimanı, çarşamba günü yapılacak demiryolu grevi sırasında Amsterdam ile havalimanı arasındaki tren seferlerinin devam etmesi için dava açtı. Havalimanı, grev süresince tren seferlerinin durmasının binlerce yolcuyu olumsuz etkileyeceğini belirtti. Sendikalar ise grevin önceden duyurulduğunu ve alternatif seyahat planlarının yapılabileceğini savundu.

Geri Dön 08 Eylül 2024 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN