Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kiralara tavan fiyat - 18 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
01 Eylül 2024 Pazar

Hollanda'da bu hafta neler yaşandı?

Hollanda'nın gündeminde bu hafta; bütçede uzlaşma, uçuşları ve devlet hizmetlerini aksatan bilgisayar arızası ve Afrika'ya maymun çiçeği aşısı göndermeme kararı vardı. İşte yaşananlar...

Hollanda'da bu hafta neler yaşandı?

Sağlık Bakanı Fleur Agema, stoklarındaki 100 bin doz maymun çiçeği (Mpox) aşısını Afrika'ya göndermeme kararı aldıklarını açıkladı. Afrika'da ilan edilen acil duruma rağmen, bu aşıların Hollanda'daki vatandaşları korumak amacıyla elde tutulacağını belirtti. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Batılı ülkelere aşı bağışı çağrısında bulunmuştu, ancak Hollanda, stoktaki aşıların yerel bir salgında kullanılmak üzere saklanması gerektiğini vurguladı.

Oxfam Novib adlı insani yardım örgütü, bu kararı "acımasız" olarak nitelendirdi ve "DSÖ ve Afrika ülkeleri durumun uluslararası bir acil durum olduğunu söylüyor. Hollanda'da vakamız yok ve elimizde gelecek yıl sona erecek 100 bin aşı var" diye konuştu.

Hollandalı bilim insanları da, 2022'deki salgın sırasında risk grubundaki çoğu kişinin aşılandığını ve bu nedenle bağışıklığın yüksek olduğunu söyleyerek kararı eleştirdi. Aşıların son kullanma tarihi ise 1 yıl sonra doluyor. Yani kullanılmazlarsa çöpe gidecek.

Bilgisayar arızası devlet hizmetlerini ve uçuşları aksattı

Bazı devlet dairelerinde meydana gelen bilgisayar arızası, birçok hizmetin aksamasına yol açtı ve Eindhoven Havalimanı'ndaki uçuşlar durma noktasına geldi. Hollanda Siber Güvenlik Ulusal Merkezi (NCSC), veri merkezinde yaşanan bu arızanın çok sayıda kurumu etkilediğini duyurdu. Savunma Bakanlığı ve Eindhoven Havalimanı da bu aksaklıktan etkilendi. Ayrıca, DigiD dijital devlet hizmetleri sitesine erişimde de sorunlar yaşandı.

Koalisyon partileri bütçe konusunda uzlaştı

Hollanda'da koalisyon partileri PVV, VVD, NSC ve BBB, yaklaşık 10 saat süren görüşmelerin ardından hükûmetin gelecek yılki bütçesi konusunda uzlaşmaya vardı. Başbakan Schoof, bütçenin büyük ölçüde tamamlandığını, ancak hâlâ üzerinde çalışılması gereken birkaç detayın olduğunu belirtti. Görüşmelerde, orta gelir grupları için vergi indirimleri ve sermaye kazancı vergisi gibi konular tartışıldı. Bütçe, eylül ayında yapılacak Bütçe Günü'nde kamuoyuna açıklanacak.

Schiphol ile hükûmet çatışması

Schiphol Havalimanı, artan yolcu sayısını karşılamak ve hizmetlerini iyileştirmek amacıyla önümüzdeki beş yıl içinde 6 milyar avroluk bir yatırım yapmayı planladığını duyurdu. Ancak Hollanda Altyapı Bakanlığı, havalimanının küçülmesi gerektiği konusunda ısrarcı. Bakanlık, Schiphol'ün yıllık 400 bin uçuş hareketi ile sınırlı kalmasını öngören bir plan üzerinde çalışıyor. Bu plan, havalimanında günlük gecikmelere yol açabileceği endişesi yaratıyor.

Uber'e 290 milyon avro ceza

Uber, Avrupa'daki sürücülerin kişisel verilerini ABD'ye yasa dışı şekilde aktardığı gerekçesiyle Hollanda Veri Koruma Kurumu (DPA) tarafından 290 milyon avro para cezasına çarptırıldı. DPA, Uber'in Avrupa'daki taksi şoförlerinin banka hesapları, kimlik belgeleri ve diğer kişisel verilerini AB Genel Veri Koruma Tüzüğü'ne aykırı olarak ABD'ye gönderdiğini tespit etti. Ceza, bu ihlâlin ciddiyeti nedeniyle verildi.

Polonyalı taraftarlar Amsterdam'da polisle çatıştı

Amsterdam'da, Polonya'nın Jagiellonia Bialystok futbol takımının taraftarları ile polis arasında çıkan çatışma, güvenlik önlemlerinin artırılmasına neden oldu. Taraftarlar, UEFA Avrupa Ligi playoffları öncesinde Dam Meydanı'nda toplanmış, ancak grup içinde çıkan kavganın ardından polise saldırmıştı. Olaylar sonrası Amsterdam belediye başkan yardımcısı, Johan Cruijff ArenA ve çevresini güvenlik riski bölgesi ilan etti ve bölgede bulunan herkesin önleyici aramalara tabi tutulabileceğini açıkladı.

Geri Dön 01 Eylül 2024 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN