Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da saldırı uyarısı - 10 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Avrupa'da 52 bin mülteci çocuk kayıp - Haftanın Yorumu 30. Bölüm Oktan Erdikmen
28 Nisan 2024 Pazar

Hollanda'da bu hafta neler yaşandı?

Hollanda'nın gündeminde bu hafta; Amsterdam'a göç, cinsiyet değişikliği tasarısının reddi ve kira sınırlaması vardı. İşte yaşananlar...

Hollanda'da bu hafta neler yaşandı?

Hollanda’nın başkenti Amsterdam’a göç edenlerin sayısı son on yılda iki katına kadar yükseldi. Amsterdam’a taşınanların sayısı 2013’te 87 bin bandındayken, bu oran 2023’te 174 bine yükseldi. Ülkeye çalışmak için gelenlerin çoğunluğunun, İtalya, İngiltere ve Amerika gibi ülkelerden göç ettiği ve başkent nüfusunun yüzde 19’unu oluşturdukları tespit edildi.

Influencerlara sertifika zorunluluğu

Ürün ve hizmet tanıtımı yapan 'influencer'lara sertifika alma zorunluluğu geliyor. Bu düzenleme kapsamında, ürün ve hizmet tanıtımı yapan influencer'ların "Certified by influencerrules.com" adlı çevrimiçi kursları tamamlamaları zorunlu hâle geliyor. Bu sertifika, influencer'ların ünlü markalar adına elçilik yapabilmeleri için gerekecek. Şu anda bu kurslar ücretsizken, Ağustos 2024'ten itibaren kurs için 50 avro ücret talep edilecek.

Cinsiyet değişikliğini kolaylaştıracak yasa tasarısı reddedildi

Ulusal Meclis, cinsiyet değişikliğini kolaylaştırması hedeflenen yasa tasarısını reddetti. Reddedilen tasarıda, cinsiyetle ilgili paragrafa erkek ve kadın ifadelerinin yanı sıra X olarak nitelendirilen üçüncü bir hitabın da eklenmesi planlanıyordu. Ayrıca hekim ve psikolog tavsiyesi olmadan cinsiyet değişimini kişilerin rızasına bırakmak isteniyordu.

Söz konusu tasarının reddedilmesi, insan hakları aktivistleri tarafından eleştirildi.

Havalimanları yaz yoğunluğuna hazırlanıyor

Başkent Amsterdam'daki Schiphol Havalimanı başta olmak üzere, ülkedeki yoğun havalimanlarında güvenlik tarama işlemleri hızlandırılacak. Yeni sistemle güvenlik taramalarının sadece 3 saniye sürmesi hedefleniyor.

Cinsel yolla bulaşan hastalıklarda ciddi artış

Hollanda Halk Sağlığı Enstitüsü (RIVM), ülkede cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlarda endişe verici bir artış olduğunu açıkladı. Özellikle bel soğukluğu vakalarında, 2022 yılına göre yüzde 31'lik bir artış kaydedildi. Bu artışın en yüksek olduğu grup, yüzde 78 ile 25 yaş altı genç kadınlar oldu.

Kira fiyatlarına sınırlama getirecek tasarı kabul edildi

parlamento, serbest piyasada artan konut kiralarına karşı kiracıları korumak için planlanan yasa tasarısını kabul etti. Böylelikle, ülke genelinde kira fiyatlarının düşürülmesini sağlayacak ve konut bulmakta zorlanan dar ve orta gelir gruplarını koruyacak düzenlemelerinin de önü açılmış oldu. Tasarıya göre, serbest piyasadaki kiralık konutlar için puanlama sistemi yeniden düzenlenecek.

Geri Dön 28 Nisan 2024 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN