Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kiralara tavan fiyat - 18 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
05 Eylül 2024 Perşembe

Hollanda yıllar sonra ilk defa tank siparişi verdi

Hollanda ordusu, 13 yıl sonra 50 tank alarak tank taburunu yeniden kurma kararı aldı. Yeni tank filosunun yıllık maliyeti 315 milyon avroya kadar çıkabilir.

Hollanda ordusu, 13 yıl önce bütçe kesintileri nedeniyle kaldırılan tank taburunu yeniden kurma kararı aldı. Hollanda basınında yer alan haberlere göre, Savunma Bakanı Ruben Brekelmans, bu hafta savunma bütçesine 50 tanktan oluşacak bir tabur kurma planını ekleyecek.

Brekelmans’ın selefi Kajsa Ollongren, yılın başında, 350 askeri personelin de dahil olduğu yeni tank filosunun satın alınması, bakımı ve işletilmesinin yıllık maliyetinin 260 ila 315 milyon avro arasında olacağını öngörmüştü.

Hollanda, son tank taburunu 2011 yılında dağıtmıştı. Ancak 2015'ten bu yana Almanya’dan kiralanan 18 Leopard tankı Aşağı Saksonya’da konuşlandırılmıştı. Bu karar, yeni kabinenin NATO’nun savunma harcamaları için belirlediği yüzde 2'lik hedefe ulaşma taahhüdünün bir parçası. Savunma bütçesi bu sayede yıllık 2,4 milyar avro artırılacak.

NATO'nun yaptığı son Savunma Planlama Yetenek İncelemesi, Hollanda ordusunun savaş zamanında "ağır" ve "orta" piyade tugayları sağlama kapasitesinin yetersiz olduğunu vurgulamıştı. Eski silahlı kuvvetler başkanı Mart de Kruif, "Savaş çıktığında, askerlerimize en iyi ekipmanı sağlamalıyız. Tank olmadan karada savaş kazanılamaz," dedi.

Tankların Alman yapımı Leopard 2A8 olması bekleniyor. Savunma bakanlığı henüz hangi modelin alınacağını doğrulamadı, ancak ilk siparişlerin önümüzdeki aylarda verilmesi öngörülüyor. Geçen ay Hollanda, Danimarka ile birlikte Ukrayna’ya bağışlanmak üzere 14 adet ikinci el Leopard 2A6 tankı satın alacağını açıklamıştı. Bu tankların maliyeti 165 milyon avro olarak belirlenmişti.

Geri Dön 05 Eylül 2024 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN