Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kiralara tavan fiyat - 18 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
08 Ekim 2024 Salı

Hastanelerde iletişim eksikliği tıbbi hataları artırıyor

Hollanda'da tıbbi hatalar artıyor. Hasta Federasyonu, iletişim ve bilgi paylaşımının iyileştirilmesi çağrısında bulunuyor.

Hollanda Hasta Federasyonu’nun raporuna göre, son iki yılda hastane veya kliniklerde tedavi görenlerin yüzde 25’i tıbbi hata yaşadığını bildirdi. Federasyonun sağlık paneline üye 7 bin 860 kişiyle yapılan anket, 2021’e kıyasla tıbbi hataların ve kazaların dört puan arttığını ortaya koydu. Yanlış teşhis, geç teşhis, yanlış ilaç veya tedavi gibi hataların genellikle hastaların söylediklerinin dikkate alınmaması ve karar süreçlerine katılmamalarından kaynaklandığı belirtildi. Federasyon, "Daha iyi iletişim çağrımızı tekrarlamamız gerekiyor gibi görünüyor" ifadelerini kullandı.

En büyük endişe eksik bilgi paylaşımı

Federasyonun en büyük endişesi, Hollanda sağlık sisteminde bilgi paylaşımının yetersiz olması. Federasyon Direktörü Arthur Schellekens, "Hastaların kullandığı ilaçlar veya alerjiler gibi temel tıbbi bilgiler sıkça zamanında bulunmuyor ya da eksik kalıyor. 2024 yılında bu kabul edilemez bir durum" dedi.

Tıbbi hata yaşayan hastaların yüzde 18’i kalıcı fiziksel hasar, yüzde 21’i ise psikolojik sorunlar yaşadığını belirtti. Bir hasta, "Eğer reçete edilen damlayı kullanmaya devam etseydim, görme yetimi kaybedecektim" derken, başka bir hasta alerji bilgisinin dosyada olmasına rağmen dikkate alınmadığını söyledi.

"Birisi alerjimi dövme olarak yazdırmamı önerdi"

Schellekens, birçok hekimin hastaların tıbbi geçmişleri hakkında bilgi sahibi olmadığını bilmediğini ifade etti ve "Hastaların tıbbi verilerini paylaşmalarına izin vermeleri gereken sistemin değişmesi gerekiyor. Sağlık kuruluşlarının, hastanın açıkça reddetmediği sürece bilgileri paylaşabilmesi mümkün olmalı" dedi. Kendisinin de bazı anesteziklere karşı alerjisi olduğunu belirten Schellekens, "Groningen’de bisikletten düşüp bayılsam, acil serviste kimse alerjimi bilmeyecek. Birisi bunu göğsüme dövme olarak yazdırmamı önerdi. Bu, tamamen saçmalık" diye konuştu.

Tıbbi hata mağdurlarının yüzde 14’ü şikâyette bulundu veya dava açtı; yüzde 35’i ise herhangi bir adım atmadı. Schellekens, "Amerika gibi dava açmaya meyilli bir toplum olmamamız iyi bir şey" dedi, ancak aynı zamanda hataların yeterince vurgulanmadığını ve başkalarını da etkileyebileceğini belirtti.

Geri Dön 08 Ekim 2024 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN