Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kiralara tavan fiyat - 18 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
31 Ağustos 2024 Cumartesi

Enflasyon yüzde 3,6'ya geriledi

Hollanda'da ağustos ayında enflasyon yüzde 3,6'ya gerileyerek motor yakıtlarındaki fiyat düşüşü sayesinde hafif bir iyileşme gösterdi.

Enflasyon yüzde 3,6'ya geriledi

Hollanda'da ağustos ayında yaşam maliyetleri yüzde 3,6 oranında artış gösterdi. Hollanda İstatistik Kurumu (CBS) tarafından cuma günü yapılan ilk tahmine göre, bu oran temmuz ayındaki yüzde 3,7'lik enflasyonun hafifçe altında kaldı. Bu gerilemenin ana nedeni, motor yakıtlarındaki fiyat düşüşü oldu.

Motor yakıtlarında fiyat düşüşü

Ağustos ayında motor yakıtlarının fiyatları yüzde 3,2 oranında düşerken, temmuz ayında bu fiyatlar sabit kalmıştı. Diğer endüstriyel ürünlerin fiyatları da ağustos ayında yüzde 0,9 oranında azalırken, temmuz ayında bu oran yüzde 0,7 olarak kaydedilmişti.

Gıda ve hizmetler enflasyonu yükseltti

Gıda fiyatları ve hizmetler ise enflasyonu yukarı çeken unsurlar arasında yer aldı. Gıda, içecek ve tütün ürünleri ağustos ayında yüzde 5,6 oranında zamlanırken, temmuz ayında bu oran yüzde 5,2 olarak gerçekleşmişti. Hizmet fiyatları ise temmuz ayında yüzde 5,7 artarken, ağustos ayında yüzde 5,8'e yükseldi.

Ayrıntılı enflasyon verileri 10 Eylül’de açıklanacak

CBS, ağustos ayına dair daha ayrıntılı enflasyon verilerini 10 Eylül'de açıklayacak. Bu ilk tahmin, Avrupa Birliği'nin enflasyon verilerini yayınladığı 1 Eylül tarihinde duyuruldu. Avrupa Birliği uyumlu hesaplama yöntemine göre, ağustos ayında Hollanda'daki enflasyon yüzde 3,3, temmuz ayında ise yüzde 3,5 olarak kaydedildi. Bu yöntem, CBS'nin kullandığı yöntemden farklı olarak, ev sahipliği maliyetlerini içermiyor.

Geri Dön 31 Ağustos 2024 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN