Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kiralara tavan fiyat - 18 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
04 Eylül 2024 Çarşamba

Almanya'ya uyarı: Ren Nehri'ndeki kirliliği durdurun

Hollanda, Almanya'ya Ren Nehri'ne yapılan PFAS kimyasal deşarjlarını durdurma çağrısında bulundu. Bu kirliliğin su kalitesini ve içme suyu kaynaklarını tehdit ettiği belirtildi.

Hollanda'daki içme suyu şirketleri, Almanya Çevre Bakanı Steffi Lemke’ye bir mektup yazarak Ren Nehri'ne toksik PFAS kimyasallarının deşarjına sınır getirilmesini talep etti. Ren Nehri, Hollanda'da birçok haneye tatlı su sağlayan önemli bir kaynak olarak öne çıkıyor.

Hollanda İçme Suyu Şirketleri Birliği (RIWA), "Önümüzdeki yıllarda Hollanda’da temiz içme suyuna olan talep artacak, ancak Almanya’daki endüstriyel atıklar nedeniyle bu suyu sağlamak giderek daha maliyetli hâle geliyor" diyerek durumu eleştirdi.

RIWA, Almanya’nın Ren Nehri'ne yaptığı kimyasal atık boşaltımlarının hem ulusal hem de Avrupa su kalitesi standartlarını ihlâl ettiğini iddia etti. Anlaşmaların yeterince uygulanmadığını vurgulayan RIWA, bazı bölgelerde kararlaştırılan miktarın 10 katı kadar PFAS kimyasalının nehre bırakıldığını ve bu durumun suyun güvenli limitlerin üç ilâ dört kat üzerinde PFAS içerdiğini belirtti.

PFAS, doğada çözünmeyen yaklaşık 4 bin kimyasalı kapsayan bir terim olup, genellikle yapışmaz tavalar ve su geçirmez yağmurluklarda kullanılıyor. Hollanda'da PFAS kirliliği ciddi bir sorun hâline geldi. Temmuz ayında yetkililer, plajlardaki deniz köpüğünde yüksek PFAS seviyeleri nedeniyle çocukların bu alanlarda oynamamaları konusunda uyarıda bulundu.

Avrupa Pestisit Eylem Ağı'nın araştırmasına göre, Hollanda ve Belçika'daki meyve ve sebzelerin yüzde 27'sinde PFAS pestisitleri tespit edildi. Ayrıca ülkede hobi amaçlı yetiştirilen tavukların yumurtalarında da bu kimyasal bulundu.

Geri Dön 04 Eylül 2024 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN