Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kiralara tavan fiyat - 18 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
21 Ekim 2024 Pazartesi

18 bin mülteci BSN numarasını bekliyor

Hollanda'da yaklaşık 18 bin mülteci, çalışabilmek için gerekli olan BSN numarasını almak için bekliyor.

2022 yılı başında bu sayı 2 bin 330 iken, bugün çok daha fazla kişi bekleme listesine eklenmiş durumda. BSN numarası olmadan banka hesabı açmak, sağlık sigortası yaptırmak ve üniversitelere kayıt olmak neredeyse imkânsız hale geliyor.

Bekleme süresi uzuyor

Hollanda Yerel Yönetimler Birliği (VNG), bu sorunun farkında olduklarını belirtiyor. Ancak bazı mültecilerin numara almak için altı aya kadar beklemek zorunda kaldığına dikkat çekiliyor. Gouda Mülteci Merkezi yöneticisi Ad Usman, bu sürenin 18 aya kadar çıkabileceğini belirterek, mültecilerin bu belirsizlikten dolayı büyük sıkıntı yaşadığını ifade ediyor.

Belediyelerin sorumluluğu ve hızlandırma çabaları

BSN numaralarının düzenlenmesinden belediyeler sorumlu olsa da, yalnızca beş belediye bu konuda yetkilendirilmiş durumda. İçişleri Bakanlığı, süreci hızlandırmak için ek kaynakların kullanılabilir olup olmadığını araştırıyor. Ancak aşırı sağcı PVV partisinden Devlet Bakanı Zsolt Szabó, bu konuda soruları yanıtsız bıraktı ve sorumluluğu mülteci ve göçmenlik bakanı Marjolein Faber'e yönlendirdi.

D66 milletvekilinden tepki

D66 milletvekili Anne-Marijke Podt, bakanlıkların birbirini suçlamayı bırakıp sorunu çözmeleri gerektiğini söyleyerek, "Artık yeterince bekledik," dedi. 

Mahkeme kararının etkisi

Hollanda İş ve İşçi Bulma Kurumu (UWV), Nisan ayında yapılan bir mahkeme kararına dayanarak, şirketlerin 1.500'den fazla çalışma izni talebinde bulunduğunu duyurdu. Mahkeme, sığınmacıların daha fazla iş fırsatına erişim sağlaması gerektiğine hükmetmişti. Avrupa kurallarına göre, mültecilerin işgücü piyasasına katılması, entegrasyonlarını kolaylaştırıyor.

UWV Başkanı'ndan değerlendirme

UWV Başkanı Maarten Camps, taleplerin bu şekilde devam etmesi durumunda 2024 yılı sonunda toplam 7 bin izin başvurusu beklediklerini ifade etti. Geçen yıl bu rakam 2 bindi. Camps, mültecilerin yeteneklerinin değerlendirilebilmesinin önemine dikkat çekerken, çoğunun düşük nitelikli işlerde çalıştığını vurguladı. Camps, "Burada kalacak insanlara uygun işler bulmak önemli. Bu, iş gücü göçmenlerinin sayısını da azaltır," dedi.

Geri Dön 21 Ekim 2024 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN