Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kiralara tavan fiyat - 18 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
09 Eylül 2024 Pazartesi

İnşaat sektörü 6 ayda 1 milyon iş günü kaybetti

İnşaat sektörü, 2024'ün ilk yarısında yoğun yağışlar nedeniyle toplamda 1 milyon 23 bin 860 iş günü kaybetti.

İnşaatçılar birliği Embuild, yıl başından bu yana sektördeki iş günlerinin yüzde 5'inin kaybedildiğini belirtti. Bu oran, 2022'nin aynı dönemine kıyasla iki kat fazla ve geçen yıla göre yüzde 33 artış gösteriyor.

Brussels Times'tan Ciara Carolan'ın haberine göre; yoğun yağışlar nedeniyle birçok inşaat projesi aksadı. Şirketlerin yüzde 70'i ciddi gecikmeler yaşadı ve projelerini zamanında teslim edemedi. Şirketlerin yarısından fazlası bir aydan uzun gecikmelerle karşı karşıya kalırken, yüzde 2,4'ü altı ayı aşan gecikmeler yaşadı.

Embuild CEO'su Niko Demeester, inşaat şirketlerinin yüzde 75'inin teslim sürelerini uzatmak zorunda kaldığını belirtti. Demeester, "2023 Ekim ayından bu yana rekor seviyede yağış alan ülkemizde müşterilerimizden anlayış bekliyoruz," dedi.

1833'ten bu yana görülmemiş bir durum

Belçika, son 11 aydır rekor düzeyde yağış alıyor. Ağustos ayında Uccle’deki hava istasyonu, ayın ortasında 100 mm'yi aşan yağış miktarı kaydetti ve bu, ortalama olan 86 mm'nin oldukça üzerinde. Kraliyet Meteoroloji Enstitüsü'nden David Dehenauw, bu durumun 1833'ten beri görülmediğini vurguladı.

Yağışlı hava, inşaatçılar için büyük zorluk yaratıyor; tuğlalar zor kuruyor, inşaat çukurları ise kullanılamaz hâle geliyor. Ayrıca çamurlu yollar güvenlik sorunlarına neden oluyor. Bu nedenle, inşaat işçileri çalışamadığında geçici işsizlik uygulaması devreye giriyor.

Tek sorun hava koşulları değil

İnşaat sektörünün tek sorunu hava koşulları değil. Şubat ayında yayımlanan ING raporuna göre, malzeme sıkıntıları ve iş gücü yetersizliği de sektörü zorlayan diğer etkenler arasında. Tüm bu zorluklara rağmen, sektör geçen yıl yüzde 1,9 oranında büyüyerek genel ekonomik büyüme oranını aştı. ING, 2024'te zorlu bir yıl beklerken, iklim hedeflerine ulaşmak için ev iyileştirme projelerinin artması gerektiğini ve iş gücü eksikliğinin daha da önem kazanacağını belirtiyor.

Geri Dön 09 Eylül 2024 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN