Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kiralara tavan fiyat - 18 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
30 Eylül 2024 Pazartesi

Gençlerde antidepresan kullanımında ciddi artış

Belçika’da antidepresan kullanan gençlerin sayısı son on yılda yüzde 60 oranında arttı. Özellikle genç kadınlarda antidepresan kullanımı neredeyse iki katına çıktı.

Gençlerde antidepresan kullanımında ciddi artış

Bu veriler, Bağımsız Sağlık Sigortası tarafından yapılan yeni bir araştırmada ortaya konuldu. Araştırmaya göre, Belçika, gençler arasında ilaç kullanımında Avrupa'da üst sıralarda yer alıyor ve özellikle antidepresan kullanımı 2013-2022 yılları arasında ciddi bir artış gösterdi.

Pandemi dönemi, bu artışın ana sebeplerinden biri olarak öne çıkıyor. Özellikle 2020-2021 yılları arasında bu artışın yarısından fazlası kaydedildi. Pandeminin gençlerin ruh sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri bu artışta önemli bir rol oynadı. Ancak, genç kadınlar arasındaki bu artışın neden bu kadar belirgin olduğu hâlâ tam olarak açıklanamıyor. Erkeklerde ise aynı dönemde antidepresan kullanımında belirgin bir değişiklik olmadı.

Geri Dön 30 Eylül 2024 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN