Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kriz: Dev firma fabrika kapatıyor - 4 Eylül 2024 Oktan Erdikmen
Ekrem İmamoğlu özel röportaj: Oy vermek gurbetçilerin hakkı - Oktan Erdikmen
Almanya'da suça karışana sınır dışı - Haftanın Yorumu 44. Bölüm Oktan Erdikmen
27 Temmuz 2024 Cumartesi

Belçikalılar 60 yaşında emekliliği hayal ediyor

Yapılan ankete göre; Belçikalılar 60 yaşında emekli olmayı hayal ediyor, ancak 65 yaşına kadar çalışmaları gerektiğini biliyor. Emeklilik yaşıysa gelecek yıl 66'ya çıkacak.

Belçikalılar 60 yaşında emekliliği hayal ediyor

İnsan kaynakları firması SD Worx'un anketine göre, Belçikalılar 60 yaşında emekli olmayı hayal ederken, 65 yaşına kadar çalışmaları gerektiğini biliyor. Bin çalışan ile yapılan anket, ideal ve beklenen emeklilik yaşı arasındaki farkın yıllar içinde arttığını gösteriyor. 20 yıl önce ideal emeklilik yaşı 56 olarak belirlenmişti.

Araştırmalar, işini seven çalışanların daha uzun süre çalışmaya istekli olduğunu, işinden memnun olmayanların ise daha erken emekli olmayı arzuladığını ortaya koyuyor. Belçika’da 55-66 yaş arası istihdam oranı yüzde 54,6 iken, emeklilik sisteminin sürdürülebilirliği için bu oranın 2050'ye kadar yüzde 70'e yükselmesi gerekiyor.

Gelecek yıldan itibaren Belçika'da emeklilik yaşı 65'ten 66'ya çıkacak. OECD verilerine göre, Belçikalılar genellikle 61 yaşında emekli oluyor.

Geri Dön 27 Temmuz 2024 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN