Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kiralara tavan fiyat - 18 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
20 Ekim 2024 Pazar

Belçika'da bu hafta neler yaşandı?

Belçika'nın gündeminde bu hafta; hükûmet krizi, Ninove'de seçim hilesi soruşturması ve Brüksel Audi'nin kapanma tehlikesi vardı. İşte yaşananlar...

Belçika'da bu hafta neler yaşandı?

Flaman bölgesindeki yerel seçimlerde büyük bir değişiklik yaşanmadı ve çoğu belediye başkanı koltuğunu korudu. Seçimlerde katılım oranı oldukça düşük kaldı ve radikal partiler bekledikleri başarıyı elde edemedi. Oy kullanma zorunluluğu olmaması, katılımı yüzde 65'e düşürdü. Vlaams Belang, Ninove'de ilk kez bir belediye başkanlığı kazanarak öne çıkarken, genel olarak beklenen etkiyi yaratamadı. Büyük şehirlerde mevcut belediye başkanları güçlü konumlarını korudu.

Ninove'de seçim hilesi soruşturması

Ninove’de, Forza Ninove partisinin seçim zaferi, hile iddialarıyla gölgeleniyor. Savcılık, vekâlet oylarıyla usulsüzlük yapıldığı iddiaları üzerine soruşturma başlattı. Forza Ninove lideri Guy D'haeseleer’in, bakım evlerinde vekâlet oylarını topladığı ve bazı doktor raporlarının usulsüz kullanıldığı öne sürüldü. D'haeseleer, suçlamaları reddetti.

Dört aydır hükûmet kurulamıyor

Belçika’da, Bart De Wever hükûmet kurma çalışmalarını sürdürse de federal sosyal reform konusunda uzlaşma sağlanamıyor. Kral Philippe, sürecin hızlandırılması gerektiğini belirtti. 9 Haziran'daki seçimlerin ardından 150 gün geçmesine rağmen, uzlaşı sağlanamaması nedeniyle Belçika hükûmetsiz kalmaya devam ediyor.

NATO'dan nükleer silah tatbikatı

NATO'nun yıllık nükleer savunma tatbikatı "Steadfast Noon," Belçika başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde başladı. Tatbikata 13 NATO ülkesinden 2 bin asker ve 60’tan fazla uçak katılıyor. Tatbikat, ABD nükleer bombalarını taşıyabilen uçakların yanı sıra gözetleme ve yakıt ikmal uçaklarını da içeriyor. Tatbikat Belçika, Hollanda, Birleşik Krallık, Danimarka ve Kuzey Denizi'nde gerçekleştiriliyor.

Belçika Ordusu emeklilik yaşının yükseltilmesine karşı çıktı

Belçika ordusu, askeri personelin emeklilik yaşını 56'dan 67'ye çıkarma planına sert tepki gösterdi. Düzenlemenin, orduda personel açığına ve ek maliyetlere yol açacağı belirtiliyor. Genelkurmay Başkanı Korgeneral Frederik Vansina, bu düzenlemenin 2 milyar avroya mal olacağını ve büyük protestolara neden olabileceğini belirtti.

Brüksel Audi kapanma tehlikesiyle karşı karşıya

Brüksel'deki Audi fabrikası, kapanma tehlikesiyle karşı karşıya. Fabrikada çalışan 3 bin işçi için sendikalar adil tazminat talep ederken, yönetim üretimin sona ereceğini duyurdu. Fabrikanın kapanmaması için devralma teklifleri değerlendirilse de şu ana kadar sunulan teklifler yetersiz bulundu.

Brüksel’deki boş evleri belediye kiraya veriyor

Brüksel'de uzun süredir boş kalan evler belediye tarafından tespit edilip kiraya verilmeye başlandı. İlk örnek Woluwe-Saint-Pierre'deki on yıldır boş duran bir konut oldu. Bu uygulama, sosyal konut kriziyle mücadele kapsamında hayata geçirildi. Yaklaşık 4 bin 500 boş evin kiraya verilmesi planlanıyor.

Geri Dön 20 Ekim 2024 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN