Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kiralara tavan fiyat - 18 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
06 Ekim 2024 Pazar

Belçika'da bu hafta neler yaşandı?

Belçika'nın gündeminde bu hafta; havalimanı ve Audi işçilerinin grevleri, hizmet sektörü çalışanlarının protestoları ve Papa'nın 'kürtaj' açıklaması vardı. İşte yaşananlar...

Belçika'da bu hafta neler yaşandı?

1 Ekim Pazartesi günü, Brüksel Havalimanı'nda çalışan personelin iş koşullarını iyileştirme talepleri nedeniyle başlattıkları grev tüm uçuşların iptal edilmesine yol açtı. Güvenlik personelinin de greve katılması operasyonların durmasına neden oldu ve yaklaşık 50 bin yolcu bu grevden etkilendi. Havalimanına gelmemeleri konusunda yolcular uyarıldı ve geliş yönlü bazı uçuşların iptal edilebileceği belirtildi.

Audi çalışanları yeniden grevde

Brüksel’deki Audi fabrikası çalışanları, tazminatların yetersiz olduğu gerekçesiyle ani bir greve başladı. Fabrikanın kapanması durumunda 3 bin işçinin işini kaybetme riski bulunuyor. İşçiler, yönetimin sunduğu sosyal planı protesto ederken, sendikalar fabrikanın olası alıcılarının sürdürülebilir olmadığını savundu. Grev devam ederken, sabah vardiyasındaki işçiler işbaşı yapmadı.

Hizmet sektörü çalışanları Brüksel’de protesto düzenledi

Brüksel’de temizlik, güvenlik ve gastronomi çalışanları, daha iyi çalışma koşulları ve adil ücret talepleriyle meydanlara indi. Bu protestolar, havaalanlarında uçuşların iptal edilmesine neden oldu. Sendikalar, Avrupa’daki kamu ihale düzenlemelerinin iş koşullarını kötüleştirdiğini ve toplu müzakere hakkının güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Avrupa sendikalarının temsilcileri de eylemlere katıldı.

Papa’dan kürtaj açıklaması: Belçika’da tepkiler yükseldi

Papa Francis, kürtajı cinayet olarak nitelendirdiği açıklamalarıyla Belçika’da büyük tepki topladı. Teolog Gabriel Ringlet, bu ifadelerin hekimler ve tıbbi personel için aşağılayıcı olduğunu belirtti. Papa’nın bu sözleri, özellikle Belçika’daki tıbbi ve dini çevrelerde tartışma yarattı.

Flaman Bölgesi’nde koalisyon anlaşması tamamlandı

Flaman Bölgesi’nde N-VA, Vooruit ve CD&V partileri arasında yapılan uzun müzakereler sonucunda yeni koalisyon hükûmeti kuruldu. Eğitimde sert önlemler alınacak ve Flamanca öğrenmeyi reddeden ebeveynlere maddi yaptırımlar uygulanacak. Sosyal politikaya 1 milyar avro yatırım yapılırken, elektrikli araç sahiplerine yeni bir vergi getirileceği açıklandı. Greenpeace ise iklim politikalarını yetersiz buldu.

Marburg virüsü alarmı: Belçikalı öğrenciler tahliye ediliyor

Ruanda’da ortaya çıkan Marburg virüsü nedeniyle Belçika, Kigali’deki Belçikalı öğrencilerin tahliyesine başladı. Virüs, şimdiye kadar 11 kişinin ölümüne yol açtı ve yayılma riski devam ediyor. Marburg virüsü, yarasalardan insanlara bulaşabiliyor ve yüksek ateş, baş ağrısı gibi ciddi semptomlara neden oluyor.

Brüksel’de polislere ateş açıldı

Brüksel'de polisler, trafikte ihlal yapan bir araca müdahale ettikleri sırada silahlı saldırıya uğradı. Araçtaki bir yolcu, polis aracına Kalaşnikof ile ateş açtı ancak polisler yara almadan kurtuldu. Savcılık, olayın ardından bir metro istasyonunda da silah seslerinin duyulduğunu açıkladı.

Geri Dön 06 Ekim 2024 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN