Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kiralara tavan fiyat - 18 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
08 Eylül 2024 Pazar

Belçika'da bu hafta neler yaşandı?

Belçika'nın gündeminde bu hafta; Audi işçilerinin eylemleri ve Uber şoförlerinin grevi vardı. İşte yaşananlar...

Belçika'da bu hafta neler yaşandı?

Audi'nin Brüksel'deki Forest fabrikasında işçiler, işten çıkarmalar ve fabrikanın kapanma riski nedeniyle yeniden iş bırakma eylemi başlattı. Alman otomobil devi Audi, ekim ayı sonuna kadar Brüksel’deki fabrikasında çalışanların yarısını işten çıkarma kararı almıştı. Fabrikada üretilen Q8 e-tron modelinin üretimi sona erdiği için, Volkswagen Grubu'nun yeni bir model üretme planı olmadığı açıklandı. Bu belirsizlik, sendikaların fabrikanın tamamen kapanmasından endişe duymasına neden oldu. Şu anda fabrikada 3 bin işçi çalışıyor ve işten çıkarmaların ekim ayında başlaması planlanıyor.

Audi Brüksel'de teslimatlar durduruldu

İşçiler, üretilen araçların teslimatını durdurmak için anahtarları alarak araçları fabrikadan çıkarmadı. Bu eylem, fabrikanın kapanma riski karşısında işçilerin tepkisi olarak değerlendiriliyor. Şu anda yaklaşık 200-300 aracın teslimatı durmuş durumda ve sendikalar, fabrikada yeni bir model üretilene kadar bu durumun devam edeceğini belirtiyor.

Hükûmet kurma çabaları devam ediyor

Belçika Kralı Philippe, N-VA lideri Bart De Wever'e hükûmet kurma görevini ikinci kez verdi. Haziran ayında yapılan seçimlerden bu yana hükûmetin kurulması için müzakereler devam ediyor. De Wever’in 23 Eylül’de Kral’a rapor sunması bekleniyor. Belçika'da bölgesel anlaşmazlıklar nedeniyle hükûmet kurma süreçleri sık sık krizle sonuçlanıyor. 2019 seçimlerinin ardından Belçika, 653 gün hükûmetsiz kalarak bu alanda rekor kırmıştı.

Uber şoförleri Brüksel'de greve çıktı

Brüksel’de Uber şoförleri, şirketin yeni düzenlemelerine tepki olarak greve gitti. Şoförler, özellikle Uber’in uygulamaya koyduğu TripRadar sistemine ve cazip güzergâhlardaki komisyon oranlarının yüzde 35'e yükseltilmesine karşı çıkıyor. Grev, cuma sabahı 8'de başladı ve öğlen 12’ye kadar devam etti. Bu süre boyunca Uber platformunda hizmetler durduruldu.

Belçika Kongo'ya maymun çiçeği aşısı gönderiyor

Belçika, Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ne 20 bin doz maymun çiçeği (mpox) aşısı göndermeye hazırlanıyor. Bu adım, Orta Afrika’da yayılan maymun çiçeği virüsüyle mücadele amacıyla atıldı. Belçika Sağlık Bakanı Frank Vandenbroucke, ülkede durumun kontrol altında olduğunu belirterek, bu yardımın Belçika’nın aşı stoklarının bir kısmını kullanarak yapılacağını açıkladı. Bakan ayrıca, diğer Avrupa ülkelerini de Afrika’ya benzer yardımlar yapmaya çağırdı.

Brugge'de Airbnb yasağı planlanıyor

Belçika'nın en turistik şehirlerinden biri olan Brugge, aşırı turizmin olumsuz etkilerini azaltmak amacıyla Airbnb'nin yeni tesisler açmasını yasaklamayı planlıyor. 120 bin nüfuslu şehir, günlük ortalama 27 bin 500 turist ağırlıyor ve bu durum yerel halk üzerinde baskı yaratıyor. Brugge Belediyesi, şehrin kültürel dokusunu korumak için bu tür kısıtlamaların gerekli olduğunu belirtti. Benzer bir sürecin Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de de yaşandığı ve Airbnb kiralamalarının referandumla yasaklanabileceği bildirildi.

Geri Dön 08 Eylül 2024 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN