Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kiralara tavan fiyat - 18 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
01 Eylül 2024 Pazar

Belçika'da bu hafta neler yaşandı?

Belçika'nın gündeminde bu hafta; asya kaplan sivrisineği alarmı, zombi uyuşturucular ve yeni okul yılı vardı. İşte yaşananlar...

Belçika'da bu hafta neler yaşandı?

Fransız Topluluğunda yeni eğitim yılı başladı. Bu yıl, eğitimde önemli düzenlemeler hayata geçirildi. Sınıf mevcutları en fazla 24 öğrenciyle sınırlandırıldı ve ilkokullarda cep telefonu kullanımı tamamen yasaklandı. Ortaokullarda ise akıllı telefon kullanımı kısıtlandı. Ayrıca, yeni hükûmetin eğitim kararnamesi kapsamında Fransız Topluluğunda öğretmen atamaları durdurulacak. Bu düzenlemeler, eğitimin kalitesini artırmayı hedefliyor.

Asya kaplan sivrisineği alarmı

Asya kaplan sivrisineği vakaları artış gösteriyor. Sciensano, halktan gelen şüpheli bildirimlerin sayısının arttığını ve bu tehlikeli sivrisineğin izini sürmek için vatandaşların yardımına ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Bu sivrisinek, Zika, Dengue ve Chikungunya gibi tehlikeli virüsleri taşıma riski taşıyor. Uzmanlar, sivrisineklerin üreme alanlarını ortadan kaldırmak için su birikintilerinin yok edilmesi gerektiğini vurguluyor. Belçika genelinde altı yeni bölgede bu sivrisinek türü tespit edildi ve yayılmasının önüne geçilmesi için çalışmalar devam ediyor.

Zombi uyuşturucuları yayılıyor

Gümrük yetkilileri, "zombi uyuşturucuları" olarak bilinen tehlikeli sentetik maddelere yönelik el koyma işlemlerinin arttığını açıkladı. Bu uyuşturucular, kullanıcılarında halüsinasyonlar ve ani, keskin hareketlere neden olduğu için bu isimle anılıyor. Uzmanlar, bu maddelerin kısa sürede kalıcı fiziksel ve zihinsel hasarlara yol açabileceği konusunda uyarıyor. Gümrük verilerine göre, 2024 yılında şu ana kadar 1,8 kilogram "Flakka" ve 1,7 kilogram "Monkey Dust" ele geçirildi. Bu uyuşturucuların üretimi ve yayılımı, özellikle Hollanda ve Belçika'da artış gösteriyor.

Mont-Saint-Guibert'teki çöp imha tesisinde büyük yangın

Wallon-Brabant bölgesindeki Mont-Saint-Guibert'te bulunan çöp ayrıştırma merkezinde büyük bir yangın çıktı. Yangın, itfaiye ve sivil savunma ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangın sonrası duman yayılmaya devam etse de, yapılan analizler bölge halkı için bir sağlık riski bulunmadığını gösterdi. Yangının kundaklama sonucu çıkmadığı belirtildi. Söndürme çalışmalarının birkaç gün daha süreceği açıklandı.

Brüksel’de internetten tanıştığı kişi evine geldi: 1 ölü, 2 yaralı

Brüksel'in Ixelles bölgesinde internet üzerinden tanıştığı bir kişiyi evine davet eden genç bir adam, büyük bir tuzağa düştü. Saldırganlar, sabah saatlerinde eve baskın düzenledi. Çıkan arbede sonucunda, 60'lı yaşlardaki ev sahibinin babası hayatını kaybetti, anne ve oğul yaralandı. Olayın ardından saldırganlar kaçarken, polis henüz şüphelileri yakalayamadı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Enflasyon yüzde 3’ün altına indi

Ağustos ayında enflasyon oranı, ocak ayından bu yana ilk kez yüzde 3'ün altına inerek yüzde 2,86 olarak gerçekleşti. Enflasyondaki bu düşüşün temel nedeni, gıda fiyatlarındaki artışların yavaşlaması oldu. Aynı dönemde tütün, alkolsüz içecekler, otel odaları ve giyim fiyatlarında artış yaşanırken, yakıt, ev eşyaları, çiçekler, bitkiler ve doğal gaz fiyatları düştü.

Geri Dön 01 Eylül 2024 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN