Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kiralara tavan fiyat - 18 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
25 Ağustos 2024 Pazar

Belçika'da bu hafta neler yaşandı?

Belçika'nın gündeminde bu hafta; hükûmet krizi, yaklaşan seçimler ve Brüksel'deki cinayette terör bağlantısı şüphesi vardı. İşte yaşananlar...

Belçika'da bu hafta neler yaşandı?

Belçika'da gençler arasında sentetik uyuşturucuların yaygınlaşması, ciddi sağlık risklerini artırıyor. Avrupa Uyuşturucu Ajansı'na (EUDA) göre, 3-MMC gibi maddeler Avrupa genelinde giderek yaygınlaşıyor. Bu maddeler, ucuz ve uzun etkili olmaları nedeniyle tercih ediliyor ancak bağımlılık riski oldukça yüksek. Belçika'da bu maddelerin kullanımına dair yeterli veri bulunmuyor, bu da tehlikeleri izlemeyi zorlaştırıyor.

Tarihi geçmiş korona aşıları imha edilemiyor

Belçika'da mahkeme, son kullanma tarihi geçen Covid-19 aşılarının imha edilmemesine karar verdi. Aşılar, yolsuzluk iddiaları nedeniyle kanıt olarak saklanacak. Medista şirketi, distribütörlüğün kendilerinden alınarak başka bir şirkete verilmesi nedeniyle dava açmıştı. Sağlık Bakanlığı ise aşıların imha maliyetini karşılamayı reddetti.

Hükûmet kurulamadı

Belçika'da Arizona Koalisyonu'nun vergi politikası üzerindeki anlaşmazlık çözülemedi. Parti liderleri arasındaki görüşmeler sonuçsuz kaldı ve koalisyonun başarısız olma ihtimali gündeme geldi. N-VA lideri Bart De Wever, son bir uzlaşma girişiminde bulunacak.

Yabancılar sandığa gitmiyor

Belçika'da yerel seçimler için yabancı seçmenlerin katılım oranı düşük kaldı. Yabancıların sadece yüzde 15,29'u oy kullanmak için kayıt yaptırdı. Brüksel, Flandre ve Wallonie bölgelerinde katılım oranları farklılık gösteriyor. Yabancılar 13 Ekim 2024'te yapılacak seçimlerde oy kullanma hakkına sahip olacak.

Okullarda akıllı telefon yasaklandı

Belçika'da Fransızca eğitim veren okullarda 2024-2025 eğitim yılında akıllı telefon kullanımı yasaklandı. Valonya-Brüksel Eğitim Ağı (WBE) tarafından alınan bu karar, 373 okulda uygulanacak. Flamanca konuşulan bölgelerde ise benzer bir yasağın henüz kararlaştırılmadığı bildirildi.

Cinayette terör bağlantısı şüphesi

Brüksel'de yaşanan bir cinayetin, 2015 Paris saldırılarından sorumlu terör hücresiyle bağlantılı olabileceği iddia edildi. Koekelberg semtinde perşembe akşamı meydana gelen olayda bir kişi vurularak öldürüldü. Cinayetin uyuşturucu suçlarıyla bağlantılı olmadığı, öldürülen kişinin ise polis tarafından tanındığı belirtildi.

Brüksel-Venedik arası gece trenleri başlıyor

European Sleeper şirketi, 5 Şubat 2025'te Brüksel'den Venedik'e gece tren seferleri başlatacak. Tren, çeşitli Avrupa şehirlerinden geçerek Venedik'e ulaşacak. Bu seferler, özellikle Venedik Karnavalı'na katılmak isteyenler için ideal bir ulaşım seçeneği olacak.

Geri Dön 25 Ağustos 2024 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN