Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kiralara tavan fiyat - 18 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
18 Ağustos 2024 Pazar

Belçika'da bu hafta neler yaşandı?

Belçika'nın gündeminde bu hafta; sahillerde kaybolan çocuklar ve hanehalkı reel gelirindeki düşüş vardı. İşte yaşananlar...

Belçika'da bu hafta neler yaşandı?

Belçika'da bugüne kadar 500'den fazla koyunda mavi dil virüsü vakası tespit edildi. Federal Gıda Zinciri Güvenliği Ajansı'nın verilerine göre, en fazla vakalar, Anvers (118), Liège (87) ve Limburg (80) eyaletlerinde kaydedildi. Mavi dil hastalığı, sivrisinekler ve küçük sinekler tarafından yayılan bir virüs olup, özellikle koyunlar, sığırlar ve diğer geviş getiren hayvanları etkiliyor. Mavi dil hastalığı insanlara zararlı değil ve hayvanlar arasında da doğrudan bulaşma görülmüyor.

Yüzlerce çocuk sahilde kayboldu

Belçika'nın en sıcak gününde, sahillerde rekor sayıda çocuk kayboldu. Sadece geçtiğimiz hafta sonu ve pazartesi günü kaybolan çocuk sayısı 173'ü buldu. Bu, son haftalarda ikinci kez rekor kırıldığı anlamına geliyor; temmuz ayında 482 kişi kaybolmuştu, bu sayı geçen yılın aynı döneminde 225'ti.

Ağustos ayı yağış ortalaması şimdiden aşıldı

Çok sıcak günler yaşansa da, ağustos ayı, arka arkaya ortalamanın üzerinde yağış kaydedilen 11'inci ay olarak tarihe geçti. İlk iki haftada düşen yağış, ağustos ortalamasını şimdiden aştı. Kraliyet Meteoroloji Enstitüsü, 1833'ten beri yapılan ölçümlerde ilk kez bu kadar uzun süreli bir yağış dönemi yaşandığını açıkladı.

Biri Türk 3 genç, 90 avro yüzünden bıçaklandı

Sint-Niklaas kentinde gençler arasında çıkan borç tartışması kanlı bitti. Biri Türk, ikisi Kosovalı üç genç bıçaklanırken, saldırganın 17 yaşında olduğu belirtildi. Yaralı gençlerden birinin durumu ciddiyetini koruyor. Kavganınsa 90 avroluk borç için çıktığı öğrenildi.

Hanehalkı reel geliri ilk çeyrekte düştü

OECD ülkelerinin çoğunda hanehalkı başına düşen reel gelir 2024'ün ilk çeyreğinde artarken, Belçika'da düştü. Hanehalkı reel geliri, 2024'ün ilk çeyreğinde yüzde 1,4 oranında düşerek 2022'den bu yana ilk kez geriledi.

Afrika'ya 215 bin maymun çiçeği aşısı

Hükûmet, Afrika'da hızla yayılan maymun çiçeği vakalarına karşı 215 bin doz aşı göndermeye karar verdi. Avrupa Hastalık Önleme Komitesi'nin çağrısı üzerine bağışlanan bu aşılar, öncelikle Ruanda ve Burundi'de dağıtılacak.

Geri Dön 18 Ağustos 2024 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN