Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da saldırı uyarısı - 10 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Avrupa'da 52 bin mülteci çocuk kayıp - Haftanın Yorumu 30. Bölüm Oktan Erdikmen
28 Nisan 2024 Pazar

Belçika'da bu hafta neler yaşandı?

Belçika'nın gündeminde bu hafta; çikolata krizi, cezaevi grevleri ve vergi beyanında dijitalleşme vardı. İşte yaşananlar...

Belçika'da bu hafta neler yaşandı?

Belçika nemli iklimiyle de tanınmasına rağmen, bu dönem gerçekten olağanüstü yağış aldı. Kraliyet Meteoroloji Enstitüsü, ekimden marta kadar olan dönemin 1970'ten bu yana en yağışlı dönem olduğunu doğruladı. Bu rekor, daha önce sadece 1902 yılında kaydedilmişti. Aşırı nemli iklim koşulları, inşaat çalışmaları için sorun yarattı ve sürekli yağışlar nedeniyle projelerin üçte ikisinden fazlası (yüzde 74) programdan sapmış durumda. Ortalama gecikme süresi 2-4 hafta arasında değişirken, projelerin neredeyse üçte biri daha uzun sürelerle geriye düştü.

Brüksel’de kakao zirvesi: Çikolata krizi kapıda

Başkent Brüksel’de çikolata üreticileri kakao zirvesinde bir araya geldi. Çikolata fiyatlarında ciddi artış ise kapıda. Dünya genelinde kakao fiyatlarının Mart 2024’te, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre üç katını aştığı bildirildi. Vrt’nin haberine göre, sivil toplum kuruluşları da adil ücretlendirme çağrısı yaparak fiyatlardaki tarihi artışa rağmen çiftçilerin kâr paylarının düştüğüne dikkat çektiler. Belçika Kraliçesi Mathilde, çikolata üreticilerine sürdürülebilir üretim çağrısında bulundu. 

Cezaevlerinde bir grev daha

Cezaevleri Derneği tarafından salı günü yapılan açıklamada, Antwerp kentinde iş bırakma eylemi başladığı duyuruldu. Eylemlerin ülke genelinde devam edeceği bu hafta ve gelecek hafta Flaman bölgesindeki cezaevlerinde çalışan gardiyanlarında protestolara başlayacağı bildirildi.

PKK’nın televizyon kanallarına şafak baskını

federal polis, terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptığı iddia edilen Sterk, Roj TV ve Medya Haber TV kanallarına geniş çaplı bir baskın gerçekleştirdi. Flaman Bölgesi'nde düzenlenen operasyonda 200'den fazla polis görev aldı ve 20 kişi gözaltına alındı. Başbakan Alexander De Croo, yaşanan olayların ardından PKK'nın terör örgütü olarak sınıflandırıldığını hatırlatarak, terör gruplarına karşı sıfır tolerans politikası izleneceğini belirtti ve bu tür eylemlere karşı kesin bir duruş sergileneceğinin altını çizdi.

Vücudu alkol üreten sürücü ceza almaktan kurtuldu

Trafik kontrolleri sırasında çok sayıda kez kanında yüksek oranda alkol bulunduğu tespit edilen ve ehliyetine el konan bir sürücü, karara itiraz ettiği mahkemede beraat etti. Bağımsız kurumlar tarafından yapılan araştırmalarda, 40 yaşındaki adamın, vücudun şekeri otomatik olarak alkole dönüştüren 'Sarhoş Hasta Sendromuna' (auto-brewery sendromu) sahip olduğu tespit edildi.

Brüksel’de uyuşturucu operasyonu

Brüksel'e bağlı Schaerbeek kasabasında polis, uyuşturucu bağlantılı olduğu belirlenen 20'den fazla eve operasyon düzenledi. Suç örgütleriyle bağlantılı olduğu belirlenen 13 kişi gözaltına alındı. Operasyonda 150'den fazla polis memuru görev aldı. Bu bölgede, geçtiğimiz şubat ayında yapılan bir başka operasyonda 13 kilo esrar ele geçirilmişti.

Vergi beyannameleri dijitalleşti

Maliye Bakanlığı vergi beyannamelerinin çevrimiçi MyMinfin platformu üzerinden gönderilebileceğini duyurdu. Postayla yapılan başvuruların 30 Haziran, çevrimiçi başvuruların 15 Temmuz’da sona ereceği bildirildi. Maliye Bakanlığı vergi reformundaki değişikliklerle birlikte işlemlerin çok daha hızlı tamamlanabileceğini savundu.

Geri Dön 28 Nisan 2024 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN