Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kiralara tavan fiyat - 18 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
08 Ekim 2024 Salı

Alkollü sürücülere para cezası ve araçlara el koyma

Belçika, 1 Ocak'tan itibaren alkollü yabancı sürücülere 1.260 avro ceza kesip ödeme yapılmazsa araçlara el koyacak.

Alkollü sürücülere para cezası ve araçlara el koyma

Belçika, 1 Ocak’tan itibaren alkollü veya uyuşturucu etkisi altında yakalanan yabancı sürücülere 1.260 avro para cezası uygulayacak ve ödeme yapılmazsa araçlara el koyacak. Bu ceza, depozito olarak kesilecek ve ödeme yapılmayan araçlar 96 saatliğine alıkonulacak. Eğer bu süre sonunda hâlâ ödeme yapılmazsa, savcılık aracın kalıcı olarak el konulmasına karar verebilecek.

Depozito uygulamasının detayları

Adalet Bakanı Paul Van Tigchelt'in (Open Vld) ofisinden yapılan açıklamada, bu depozito uygulamasının mahkeme ve diğer masrafları kapsayan minimum ceza tutarını içerdiği belirtildi. Sürücünün beraat etmesi durumunda, ödenen miktarın geri iade edileceği açıklandı. Ancak cezayı ödemeyen sürücüler, araçlarını geri alabilmek için çekici ve depolama ücretlerini de ödemek zorunda kalacak.

Cezaların yabancı sürücüler üzerindeki etkisi

Federal Adalet Hizmetleri verilerine göre, Belçika’da her gün ortalama 10 yabancı sürücü alkollü, üç yabancı sürücü ise uyuşturucu etkisi altında araç kullanırken yakalanıyor. Bu yeni uygulamanın, yabancı sürücülerin cezalarını ödemekten kaçınmalarını önlemek amacıyla hayata geçirildiği ve yıllık yaklaşık 10 milyon avro tutarında bir maliyeti karşılamayı hedeflediği ifade edildi. Yeni düzenleme, yabancı sürücülerin trafikte daha dikkatli olmalarını sağlamak ve cezaların ödenmesini garanti altına almak için devreye sokuluyor.

Salı ve çarşamba günleri polis kontrolü

Öte yandan, salı ve çarşamba günleri polis, direksiyonda dikkat dağınıklığını önlemek amacıyla iki günlük bir denetim operasyonu düzenleyecek. Federal otoyol polisi ve yerel polis ekipleri, 48 saat boyunca ek kontroller yaparak sürücülerin davranışlarını inceleyecek. Operasyon, özellikle sürücülerin direksiyon başında cep telefonu kullanımı üzerinde yoğunlaşacak.

Bu, benzer amaçla yapılan altıncı operasyon olacak. Direksiyonda dikkat dağınıklığı, trafik kazalarının en önemli nedenlerinden biri olmaya devam ediyor. 

Geçtiğimiz mayıs ayında gerçekleştirilen son kontrol maratonunda, 2 binden fazla ihlal tespit edilmiş ve 400'den fazla ehliyete el konulmuştu. Bu ihlallerin 1.900'den fazlasının, sürücülerin araç kullanırken cep telefonu kullanması nedeniyle gerçekleştiği belirlenmişti.

Geri Dön 08 Ekim 2024 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN