Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da saldırı uyarısı - 10 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Avrupa'da 52 bin mülteci çocuk kayıp - Haftanın Yorumu 30. Bölüm Oktan Erdikmen
28 Nisan 2024 Pazar

Avusturya'da bu hafta neler yaşandı?

Avusturya'nın gündeminde bu hafta; kar yağışı, kira yardımı alan emlak zengini ve çalışma saatleri tartışması vardı. İşte yaşananlar...

Avusturya'da bu hafta neler yaşandı?

Avusturya’da Türkiye kökenli, çevresinde emlak zengini olarak bilinen bir gurbetçinin kira yardımı aldığı ortaya çıktı. Innsbruck kentinde yaşayan adama, bir tanıdığının ihbarı üzerine soruşturma başlatılmıştı. 70 yaşındaki adam, 2008 -2017 yılları arasında kira yardımı almak, mülklerini ve Türkiye’de uzun süreli kalışlarını da resmi daireden saklamakla suçlanıyor.

Binlerce hane elektriksiz kaldı

Steiermark eyaletinde şiddetli kar yağışı etkili oldu. Yağış nedeniyle 3 bin 400 hanenin elektriği kesildi. Bunun yanısıra, bölgede kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı. Yollarda birçok araç mahsur kaldı.

Don meyveleri vurdu

soğuk hava dalgasının etkisiyle aniden düşen sıcaklıklar tarım sektörünü de vurdu. Ziraat Odası Derneği, don nedeniyle, meyve mahsullerin büyük oranda zarar gördüğünü, kaybın 56 milyon avroya kadar yükseldiğini bildirdi. En yüksek kaybın Steiermark eyaletinde yaşandığı, geçtiğimiz hafta bölgede, 48 saat içinde hava sıcaklıklarının neredeyse 20 santigrat düştüğü aktarıldı.

Hitler'in doğum gününü kutlayan dört Alman gözaltına alındı

Adolf Hitler’in doğum gününde, doğduğu eve beyaz güller bırakan ve Nazi selamı veren 4 Alman gözaltına alındı. Branau am Inn kentinde yaşanan olayda şüphelilerin 20 ila 30 yaşları arasında Alman kökenli kişiler olduğu bildirildi. Dört şüphelinin, Nazi sembollerini yasaklayan yasayı ihlal ettiği gerekçesiyle tutuklandığı duyuruldu. Avusturya polisi, Nazi selamı veren kişilerden birinin şaka yaptığını söyleyerek kendini savunduğunu ancak soruşturmada cep telefonundan çok sayıda neonazi temalı mesaj ve fotoğraf bulunduğunu açıkladı.

Airbnb gibi kısa süreli ev kiramalara kısıtlama

Başkent Viyana’da, Temmuz 2024’ten itibaren, Airbnb gibi kısa süreli ev kiramalarını kısıtlamak amacıyla yeni kurallar yürürlüğe girecek. Buna göre, yılda 90 günden fazla kısa dönemli ev kiralamak isteyenlerin belediyeden izin alması gerekecek. Ayrıca apartmandaki diğer ev sahiplerinin de onayının alınması şart olacak. Yeni yönetmeliğe göre, kurallar kentin genelinde geçerli olacak ve ihlâl durumunda 50 bin avroya kadar para cezası uygulanacak.

Elektrikli arabalar alev topuna döndü

Eibesssbrunn kentinde bulunan bir şirket otoparkında, önceki gece yarısı 13 elektrikli otomobil aniden yanmaya başladı. İtfaiye ekiplerinin yoğun çabaları sonucu yangın kontrol altına alınarak söndürüldü, ancak araçlar kullanılamaz hâle geldi. İlk belirlemelere göre, araçlar birbirinden uzak mesafelerde park edilmişti. Bu nedenle yangının bir araçtan diğerine sıçrama ihtimali düşük görünüyor. Polis, yangının nedenine ilişkin ilk değerlendirmelerde kundaklama ihtimali üzerinde duruyor.

Nehammer: AB'de yeni bir düşünce yapısına ihtiyaç var

Başbakan Karl Nehammer (ÖVP), ekonominin deregülasyonunu savunarak, Avrupa Birliği'nde yeni bir düşünce yapısına ihtiyaç olduğunu belirtti. Brüksel'de düzenlenen AB Zirvesi öncesinde konuşan Başbakan Nehammer, yasaklardan uzaklaşarak yenilik ve araştırma dostu bir yaklaşıma geçilmesi gerektiğini vurguladı. AB liderlerinin zirve bildirisinin taslağında, raporlama yükümlülüklerinin yüzde 25 oranında azaltılması düşünülüyor. Nehammer, bu durumun bir başlangıç olduğunu ancak daha ileri gidilmesi gerektiğini ifade ederek, "Serbest ekonomi olduğunda iş yerleri olur ve iş yerleri olduğunda da refah olur," dedi.

"Haftalık çalışma süresi 41 saate çıkarılsın" önerisi

Avusturya Anayasa ve Avrupa Bakanı Karoline Edtstadler, ülkede haftalık çalışma süresinin 41 saate çıkarılmasını önerdi. Bakan Edtstadler, Avusturya'daki iş gücü açığını gidermek ve tam zamanlı çalışmayı teşvik etmek amacıyla bu öneriyi dile getirdi ve "Refahımızı korumak istiyorsak, daha az değil, daha çok çalışmalıyız," şeklinde konuştu. Ayrıca, Sanayiciler Birliği de Edtstadler'in bu önerisine destek verdi ve İsviçre'de tam zamanlı çalışanların haftada ortalama 42,7 saat çalıştığını belirtti.

Ülkedeki sol partiler, geçtiğimiz hafta çalışma saatlerinin kısaltılması yönünde çağrılarda bulunmuştu.

Geri Dön 28 Nisan 2024 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN